2016. máj 30.

Tisztítókúra, nem csak a testnek... :-)

írta: CsitáriNiki
Tisztítókúra, nem csak a testnek... :-)

8 + 1 ötlet, hogy hasznosabban teljenek a napjaid :-)

Bárhová megyek, bárkivel beszélgetek, sokszor előkerül a tisztítókúra témája... Itt van a nyár, a bikiniszezon, sokan az utolsó pillanatban próbálnak gyorsan tökéletes alakot elérni... :-) Hogy mi a legkézenfekvőbb megoldás? A tisztítókúra :-)

Millió változata van, éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy melyik programot választod, mert sokszor annyira "kitisztít", hogy a veséd bánja... De ma nem a szó szoros értelmében vett tisztítókúráról szeretnék Neked beszélni, hiszen erről hatalmas irodalmat találsz a neten :-) Akkor mégis miről?

Most, hogy elkezdtem abban gondolkodni, hogy saját vállalkozást indítok, jöttem rá arra, hogy mindez azzal kezdődik, hogy kitisztítok minden olyan dolgot az életemből, ami ennek a kárára lehet.

Mire is gondolok?

  • Olyan tevékenységek, amik csak az időt viszik feleslegesen, például "csak úgy" barangolni az interneten, nézegetni az ismerősök Facebook-os bejegyzéseit, beugrani a kedvenc boltodba megvenni a huszadik csini rucit vagy csak álmodozva sétálni a kirakatok előtt... :-)

hipernet_jpg_pagespeed_ce_owcxsm3pty.jpg

  • Csak azért felhívni valakit, hogy dumcsizzatok... :-)

telefon_funniesttoptenlists_com_2014.jpg

  • Érdemes tömbösíteni a tevékenységeket, hogy ne vesszél el a részletekben. Például egy napra szervezni azokat a feladatokat, amiket házon kívül kell megoldani és másik napra tenni mindazt, amit a számítógépen kell intézni. Így rengeteg időt spórolsz!

idorablo.jpg

  • Készíts útvonaltervet! :-) Gondold át, hogy milyen elintézendő feladataid vannak, hová kell menned miattuk és készíts egy útvonaltervet, hogy ne vesszen el időd amiatt, mert ide-oda rohangálsz a város egyik pontjából a másikba...

890932.jpg

  • Otthonra is készíthetsz útvonaltervet! Például a szennyes ruhákat ne egyenként vidd ki a szennyes tartóba, hanem csinálj egy "szennyes ruha begyűjtő körutat" :-) Ha elszórva találsz mosatlan poharat, tálkát, szedd össze mindet és egyszerre mosogasd el. Készíts listát a bevásárolni való dolgokról, ne kelljen naponta többször is elrohanni a boltba...! Ha valami elfogy, rögtön írd fel a listára, így biztosan nem marad el... :-)

write1.jpg

  • Ha vannak Gyermekeid, érdemes Őket mielőbb bevonni a házimunkába! Így biztosan tudod, hogy amíg segítenek Neked, addig nem csinálnak semmi galibát.., illetve hosszú távon egyre önállóbbak lesznek, így komoly segítségre számíthatsz Tőlük :-) Két legyet ütsz egy csapásra, mert a Gyermekeid fejlődését is támogatod, méghozzá nagyon okos módszerrel, illetve sok időt tudsz megspórolni a segítségükkel :-)

haztartasiteendok.jpg

  • Mindig egyeztesd a programodat, feladataidat azokkal, akikkel együtt élsz! Így biztosan nem "felejtődik" a Gyerkőc az oviban, nem kell mentegetőznöd, mert vissza kell mondanod azt a programot, amit már egy hónapja megbeszéltél valakivel, nem kell rohannod még a boltba is, ha tudod, hogy a Párod el tud menni bevásárolni...  Kiszámíthatóbb lesz a napod :-)

family-451358_640.jpg

  • Találd meg az egyensúlyt a Család, Önmagad és a Munka hármasa között! Tudom, nem könnyű feladat, de ha tudatosan odafigyelsz arra, hogy mindhárom területen JELEN LEGYÉL, akkor fogod igazán jól érezni Magadat a bőrödben :-) 

cairn-624891_640.jpg

 

És végül, tudom, hogy mindaz, amit most leírtam Neked, Te már tudod... De mondd csak, alkalmazod is?! 

A tudásnál sokkal többet ér az ALKALMAZOTT TUDÁS! :-) Tehát, mi a feladatod?

+ 1 tanács:  Csináld MOST! :-) 

Ha hasznosnak tartottad az írásomat, oszd meg ismerőseiddel, hátha éppen ezzel tudsz Nekik segíteni az elindulásban vagy a folytatásban :-)

Szeretettel:

Niki:)

Szólj hozzá