2016. ápr 04.

Írd ki az ajtófélfádra, hogy HOLNAP!

írta: CsitáriNiki
Írd ki az ajtófélfádra, hogy HOLNAP!

Ismered a vénasszony és a halál című mesét? Benedek Eleknek köszönhetjük ezt a furfangos történetet :-) Hogy is szól?

"Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás-tengeren is túl volt, volt egy öregasszony, öregebb az országútnál, aki a hamut is már mamunak mondta, de meghalni nem akart. Erősen szerette az életet. Gyermeke sem volt, senkije sem volt, mégis mindig sürgött-forgott, dolgozott, verte egymásra a csengő tallérokat. Tele volt a tulipános ládája arannyal, ezüsttel. Fájt a szíve erősen, ha meggondolta, hogy egyszer csak beállít a Halál, s azt sem kérdi, jössz-e, vagy nem, megfogja s viszi.

Hát bizony jól gondolta, mert egyszer csak beállított a Halál, s mondta neki:

- Készülj, öregasszony, mert viszlek!

Könyörgött, istenkedett az öregasszony: - Még csak tíz esztendőt adj nékem!

- Nem, nem lehet, viszlek.

- Még bár csak ötöt!

- Nem, nem lehet, készülj, már beírtam a nevedet a nagy könyvembe, ki nem törölhetem.

- Adj még egy kis időt - kérte az öregasszony -, kegyelmezz ma még életemnek! Gyere el holnap!

- Isten neki - mondta a Halál -, nem bánom. S azzal indult kifelé, de visszaszólt: - Hanem holnap csakugyan eljövök!

- Jól van, csak gyere - mondta az öregasszony -, de tudod mit, jobb is lesz, ha felírod az ajtófélfára: "holnap", nehogy én is elfelejtsem.

A Halál kivette a zsebéből a krétát, s fölírta az ajtófélfára: "holnap" - azzal elment.

Másnap reggel jön a Halál, az öregasszony meg ott feküdt az ágyban.

- Indulj öregasszony, letelt az órád!

- Dehogy telt - mondta az öregasszony. - Nézz csak az ajtófélfára, mi van odaírva. Ma nem vihetsz el, csak holnap.

- Jól van - mondta a Halál -, hát majd elviszlek holnap.

Ez aztán így tartott egy hétig, kettőig, a Halál minden nap pontosan eljött az öregasszonyért. Az öregasszony pedig mindig hűségesen rámutatott az ajtófélfára, s a Halál továbbállott nagy bosszúsággal."

A mese még folytatódik, ha érdekel a vége, nézz utána, megéri... :-)

De miért is meséltem el Neked ezt a mesét? Mi okosság lehet egy vicces történetben?

Lássuk csak, mi hogy működünk... Azt már korábban megbeszéltük, hogy több rendszerből vagyunk összegyúrva, amelyek, ha tökéletesen EGYÜTT TUDNAK MŰKÖDNI, akkor jól érezzük magunkat a bőrünkben. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem csak a testünk rendszerére gondolok, hanem a TEST a SZELLEM és a LÉLEK hármas EGYSÉGÉRE! Ebbe nem megyek most bele, mert kimeríthetetlen téma és ma nem erről szeretnék írni Neked :-) Ha olvasod az írásaimat, akkor többet is megtudhatsz erről a csodálatos hármasról, Önmagadról!

Ma a SZABAD AKARATRÓL osztok  meg Veled gondolatokat. :-) 

A kisgyerek azt mondja: "Akarom!" Erre a szülő: "Nem akarod, szeretnéd!" - ismerős?

Kisgyermekként ösztönösen tudjuk, hogy ha valamit el akarunk érni, akkor AKARNI KELL! Máshogy nem megy. Ki kell lépni a komfort zónánkból, ha elesünk fel kell állnunk és NEM SZABAD FELADNUNK! Mert van szabad akaratunk és ha nem hagyjuk befolyásolni magunkat, akkor bármit elérhetünk, bármit megtehetünk! 

Tudod, Henry Ford mondta: "Ha valamiről azt gondolod, hogy meg tudod csinálni vagy azt gondolod, hogy nem tudod megcsinálni, mindkét esetben igazad van!"

Te döntöd el, hogy mit akarsz! Mert szabad vagy! De sokszor könnyebb ráfogni a külső körülményekre, hogy valami miért nem megy nekünk vagy könnyebb engedni azoknak, akik lebeszélnek a szándékunkról. Miért küzdenél még velük is, van így is elég gondod. Igaz? De ... és itt van az a bizonyos de..., amit Te is hallasz, lehet, hogy nagyon halkan, de ha figyelsz, akkor hallod, hogy "De mi történik akkor, ha mégis azt teszem, amit ÉN AKAROK?"

towards_a_better_tomorrow_by_kai_yan-d907g65.jpg

Tégy egy próbát magaddal! Legyen először egy apróság, amit talán senki sem vesz észre, de Te tudod, hogy változtattál valamin, végre úgy csinálod, ahogy Te akarod. Például ma ne az utca árnyékos oldalán sétálj, ahogy azt eddig megszoktad, hanem próbáld ki, milyen a másik oldal, a napos, amit idáig azért nem használtál, mert azt gondoltad, hogy nem érdemled meg, hogy a finom meleg napsütésben sétálj... Tudom, ez nagy elszántságot követel, én is éreztem ezt... De tudod mit? Beszéld meg magaddal, hogy kiírod az ajtófélfádra,"HOLNAP". És akkor tudod, hogy holnap mehetsz újra az árnyékos oldalon, ha azt akarod, de ma, MOST igenis a napfényben AKARSZ sétálni!  Aztán, ha látod, hogy sikerült és érzed azt a csodás érzést, hogy MEGCSINÁLTAD, akkor próbáld meg egy nagyobb dologgal. És folytasd addig, amíg csak akarod!  Járj túl a saját eszeden! Használd bátran a Holnap-ot, úgyis sokan szeretünk halogatni. Ráér a megszokottat holnap megcsinálni... :-)

Tanuld meg újra azt, amit kisgyermekként már tudtál! Tanulj meg élni a szabad akaratoddal! Egy dologra viszont nagyon figyelj oda: Mindig csak olyan dolgokat tégy, amivel sem magadnak, sem másnak nem ártasz! Tudod, tedd azt, amit szeretnéd, ha Veled is megtennének! :-)

Kívánok Neked nagyon szép napot és Holnapot! :-)

Szeretettel:

Niki:)

 

Szólj hozzá