2016. ápr 23.

Egy este Müller Péterrel

írta: CsitáriNiki
Egy este Müller Péterrel

A tegnapi este a mélyenszántó gondolatoké volt. Müller Péter szavait hallgatva a csöndben, ahol még a légy zümmögését is meghallottuk volna, az ember lánya teljesen át tudta adni magát az élménynek. Érezted már valaha, hogy teljesen összeforrsz a beszélgető partnereddel? Nem úgy... :-) Tudod, hogy hogy értem...? Amikor a saját gondolataidat hallod, de más mondja ki őket. Én tegnap ezt éreztem Müller Péter előadását hallgatva.

Hogy miről is volt szó? A kezdetről, a végről és a köztes időről. Mindezt EGYSÉGBEN megközelítve. Amikor nem kell választanod kelet és nyugat, világos és sötét, nő és férfi között, hanem mindent együtt értelmezhetsz a maga másságában, elfogadva és szeretve azt. Igen, tudom, hogy mire gondolsz... "Milyen giccses ez az egész! Mi az, hogy egységben? Mi az, hogy nem kell választani? Jajj, Niki, ébredj már fel!!! Nem ilyen szép a világ!!!"

Megértelek. Az emberek többsége így gondolkodik. Kételkednek, kritizálnak, hitetlenkednek és ragaszkodnak ahhoz, hogy a világ rossz, aki jót akar, az hazudik, biztosan hátsó szándékai vannak... De a helyzet az, hogy ha van bátorságod kiírni az ajtófélfádra, hogy HOLNAP és át mersz menni az utca napos oldalára, akkor megtetted az első lépést az IGAZSÁG FELÉ. Hogy mi az igazság???

Müller Pétertől megtudhattuk tegnap :-) Lelkemből szólt, kimondta a gondolataimat :-) 

Amikor visszagondolsz a múltra, mi jut eszedbe? Emlékszel még azokra az időkre, amikor még TELJES voltál? Nem volt hosszú ez az időszak, de mindannyian átéltük. Tudod, amikor ráébredtél arra, hogy Te meg tudod csinálni! Amikor még ŐSZINTÉN HITTÉL MAGADBAN! Mikor is volt ez? Amikor azért küzdöttél, hogy fel tudj állni. Igen, 10 - 15 hónapos korodban. Amikor nem voltak kétségeid, amikor TUDTAD, hogy a csontjaid, az izmocskáid még nem készültek fel rá, de HITTÉL MAGADBAN, kitűzted magad elé a célt és bár küzdelmek, próbálkozások árán, de meg tudod csinálni! És akkor megtörtént a csoda! Sikerült felállnod! Megcsináltad! TE, nem az Anyukád, nem az Apukád, hanem TE. És akkor, abban az euforikus állapotban, ráleltél lelked Teremtő Magjára, az IGAZI BOLDOGSÁGRA. Arra az erőre,  Isteni energiára, ami képessé tesz Téged arra, hogy bármit el tudj érni. 

Ma már nehezen jutsz hozzá ehhez az energiához, mert a ma világa eltávolodott ettől. A külsőség, az érdek, az anyagi javak felhalmozása lett a cél, bármi áron :-( Hiába van Benned is meg ez a energia, már nem tudod, hogy hogyan tudnál hozzájutni. Keresed mindenhol. Azt hiszed, egy márkás autóban ülve jutsz hozzá.  Azt hiszed, hogy ha tökéletesre plasztikázod magad, akkor megkapod. Azt hiszed, ha mindenkit legyőzöl, akkor a Tiéd lesz. És amikor ezeket eléred, mégsem azt kapod, amit akartál.

Ennek igen egyszerű oka van :-) Kívül keresed azt, ami fogantatásod pillanatától ott van BENNED! Hogy találhatod meg mégis? Müller Péter szavaival élve, el kell vonulnod a belső Csőszkunyhódba. Abba a magányba, ahol megszűnik a külvilág zaja, ahol Magaddal lehetsz, nyugalomban, biztonságban, ítéletek és megítélések nélkül. Ahol boldog lehetsz, IGAZÁN BOLDOG. Hogyan jutsz el ide? Tanulj meg egy Neked tetsző meditációs gyakorlatot és alkalmazd! Minden nap tiszteld meg Magadat azzal, hogy pár percre elvonulsz és befelé figyelsz. Keresd a belső nyugalmadat. Eleinte nem lesz könnyű dolgod kiiktatnod a külső zajokat, zavaró gondolatokat, de ha kitartó vagy, akkor újra felfedezheted Magadban azt az erőt, aminek segítségével mindent könnyebben tudsz megoldani, elviselni.

1422422_960042437365531_6277019973755620375_n.jpg

Ahogy a bensődben megtalálod az energiádat, úgy kívülről is hozzá tudsz jutni. Hogyan? Imával! Nem kell hívőnek lenned ahhoz, hogy imádkozhass. Bármi, amit TISZTA SZÍVBŐL mondasz, aminek át tudod adni Magadat, az IMA! Megnyugtat, feltölt, visszavezet a belső békédhez. 

Azt tudnod kell, hogy a meditációnak és az imának Együtt van értelme. Egymást kiegészítve tudnak Téged segíteni. Ahogy a kilégzésnek nincs értelme a belégzés nélkül, a jónak a rossz nélkül, az éjszakának a nappal nélkül, ahogy a fénynek a sötét nélkül, a férfinak a nő nélkül. Mind EGYÜTT TELJES, EGYMÁSÉRT... :-)

Gondolkozz el ezen. Találj naponta 10 percet Magadnak, ami CSAK A TIÉD. Ez a TE "BECSES 10 PERCED" ! Szeresd Magadat annyira, hogy ezt megteszed. Nem másért, MAGADÉRT... :-)

Kívánok Neked jó egészséget és sok türelmet... :-)

Szeretettel:

Niki:)

 

Szólj hozzá

előítélet bátorság hit elismerés megoldás akarat pozitív gondolkodás összefogás képesség lehetőség elfogadás hála összetartás személyiségfejlődés SZERETET segítő kapcsolatok