2016. máj 18.

Elkezdődött... :-)

írta: CsitáriNiki
Elkezdődött... :-)

Mondd csak, eszedbe jutott már valaha, hogy elkészíts egy finom ételt, hogy örömet okozz vele valakinek? Vetettél már el bármilyen magot, hogy az kikeljen és hasznos legyen? Tanítottál már meg valakit bármire is, amivel segítetted Őt, hogy több legyen?  Mondtál már valaha bárkinek is pár biztató szót, hogy átsegítsd egy-egy nehezebb időszakon? Rendeztél már át szobát azért, hogy megteremtsd azt a hangulatot, amelyben jól érzed Magad?

Akár hiszed, akár nem, ezekben a helyzetekben TE Teremtettél! Mindannyian képesek vagyunk erre. Nők, férfiak, gyerekek... Nézz körül a világunkban. Bármi, amire ránézel, nem "csak úgy" lett valahogy. Mindennek van értelme, minden VAN valamiért vagy valakiért.

De hogy is van ez? Idáig csak arról hallottál, hogy Isten megteremtette a világunkat. Mégis most azt olvasod, hogy teremteni Te is tudsz???

Gondolj bele, ami körülvesz Bennünket, először egy gondolat volt. Ez a gondolat megfogant valakinek a fejében, vagy inkább lelkében? Döntsd el a Saját világnézeted alapján... :-) Mi kellett még hozzá? Lássuk csak... Egy kicsi.... Nem is olyan kicsi... HIT. Igen, hinni kellett azt, hogy a SEMMIBŐL VALAMI LESZ. Hogy a gondolatból, ha megvalósítod, akkor lesz valami. Ahogy Te is átélted ezt már többször is, csak nem biztos, hogy ilyen szemmel néztél rá :-) Ez ilyen egyszerű... vagyis egyszerűnek tűnik :-) 

Sokan vagyunk úgy, hogy kigondolni még ki tudunk dolgokat... Óóóó, milyen jó is álmodozni, elképzelni, hogy milyen lenne, ha... :-) Teljesen fellelkesít a gondolat... Tehát, a gondolat pipa :-) Hinni már nem olyan egyszerű... Elhinni, hogy valamit Te meg tudsz csinálni. Elhinni, hogy képes vagy rá. Itt már rezeg a léc sokunknál... :-) De oké, kisebb agonizálás után azért mégis el tudod hinni, hogy amit kigondoltál, azt meg is tudod valósítani, teremteni... Na, de amikor arra kerül a sor, hogy akkor gyerünk, csináljuk... Ááááá, majd holnap... Most úgyis rossz az idő, esik az eső, holnap több kedvem lesz hozzá... Jönnek a kifogások... :-)

12592520_1077068079033488_7386164834594385289_n.jpg

Naponta teszel olyan dolgokat, amelyekkel teremtesz. A munkád során, bármi is legyen az, TE TEREMTESZ.  Lehet, hogy apróságnak tűnnek, de mégis létrehozol olyat, amivel adsz valamit, valami többet Magadnak vagy Másoknak. A legtöbb esetben ezeket észre sem veszed, de ott vannak. Miért olyan észrevétlenek? Mert a komfortzónádon belül vannak, így teljesen természetes, hogy megteszed, nem okoz különösebb erőfeszítést...  Állj meg egy kicsit, hunyd le a szemed és gondold csak végig egy napodat. Ugye, hogy máris másképpen látod Magadat? :-) Értékeld a kicsi dolgokat is, hogy nagyobban tudj gondolkodni...  

Mivel már egy ideje ITT VAGY VELEM, olvasgatod az írásaimat, talán nem bánod, hogy ha megosztom Veled azt, hogy mit tett az életemmel egy gondolat, ami 2016. januárjában lett az Enyém. Nem tudom, hogy miért Bennem fogant meg. Talán, a fejlődése, növekedése során erre a kérdésre is megkapom a választ. Egy biztos, TUDOM és ÉRZEM, hogy NEM VÉLETLEN mindez. Emiatt a gondolat miatt átszerveztem az idei terveimet. Tudod, van egy szokásom. Minden évben, január elsején, leírom egy papírra, hogy mit várok ettől az évtől. Miket szeretnék elérni, mit szeretnék megtanulni, megvalósítani. Ezt belerakom egy borítékba és lezárom. A következő év január elsején pedig megnézem, hogy mit tudtam megvalósítani ezekből a célokból, elképzelésekből. Hosszú évekre visszamenőleg megvannak ezek a kis levélkék, amiket Magamnak írogatok évről évre. Idén sem történt másképpen. Január elsején megírtam a levélkémet és lezártam a borítékot. Aztán eltelt két nap. 2016. január 3-án, ahogy szokásomhoz híven az "Élet Nagy Dolgairól" elmélkedtem Magamban..., egyszer csak, mint egy felismerés, eszembe jutott egy gondolat. Hogy honnan és miért, azt nem tudom. De borított mindent, amit két nappal korábban papírra vetettem :-) Tudtam, hogy meg kell valósítanom, át kell adnom Neked azt, amit ez a gondolat jelent... 

Erre a kalandra hívlak most Téged. Elindultam az ÚTON, ami a MEGVALÓSULÁS FELÉ vezet. Ha Velem tartasz, az írásaimból megtudod, hogy mi mindent kell tennem, mivel kell megküzdenem, hogy a gondolatomból megvalósulás legyen. Miért teszem ezt? Hogy lásd, hogy mindaz, amit az eddigi bejegyzéseimben olvashattál, arról nem csak beszélek, hanem úgy is cselekszem! Lehet, hogy van Bennünk valami közös... :-) Lehet, hogy bátorságot merítesz az Én történetemből, hogy Te is megvalósíthasd Önmagad... Tudod, Te döntesz :-)

12669521_956625064373935_4321983867995036695_n.jpg

Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs az a bizonyos 2016. január 3-i gondolat...!!! Ez az első lépés a megvalósulás felé... :-)

Legközelebb még többet elárulok a kezdetekről :-)

Szeretettel:

Niki:)

 

Szólj hozzá

gondolat teremtés bátorság hit elismerés rendszer megoldás akarat pozitív gondolkodás összefogás képesség lehetőség elfogadás hála összetartás személyiségfejlődés SZERETET segítő kapcsolatok