2016. már 30.

Rend a lelke mindennek...

írta: CsitáriNiki
Rend a lelke mindennek...

Elmúlt a húsvét. Gondolom, nem csak nekem, Neked is mozgalmasan telt... :-) Biztos vagyok benne, hogy vannak érzelmeid ezzel az ünneppel kapcsolatban. Ez vagy pozitív vagy negatív, esetleg semleges, de mindenkire hatnak az ünnepek. És tudod, mi az érdekes? Hogy ezek az érzelmek idővel változnak. 

Kislányként, amikor falun laktunk, izgatottan készültem Testvéreimmel már napokkal az ünnep előtt. Festettük a tojásokat, sütöttük a finomabbnál finomabb sütiket, találgattuk, hogy kik jönnek majd locsolkodni. Jöttek szép számmal locsolók, ki kölnivel, ki szódával, ki vödörrel... :-) Csodálatos emlékek ezek!

Gimnazistaként már egyáltalán nem vágytam a locsolásra. Ekkor már a fővárosban laktunk és ezen a napon mindig kirándulni mentünk, hogy elkerüljük a kéretlen locsolókat...

Most, hogy felnőttem, megint fordult velem a világ :-) Már egy héttel ezelőtt elkezdtünk készülődni Kisfiammal élete első igazi locsolására! Szorgalmasan tanulta a versikét, amit mindenkinek becsülettel el is mondott. Kiválasztottuk a parfümöt, amit használhatott és izgatottan vártuk az első alkalmat a locsolásra. Az én kiscsoportos Nagyfiam az Óvónénijét locsolta meg először, majd a Dadus nénit, a csoport Leánykáit és innen már nem volt megállás :-) Nagyon büszke volt a rengeteg csokitojásra, amit kapott a locsolásért, én pedig Rá vagyok nagyon büszke, de gondolom, ezt nem kell részleteznem... :-)

france-1418754_640.jpg

Jogosan kérdezheted, hogy mindezt miért osztottam meg Veled. Ez csupán egy példa volt arra, hogy minden folyamatosan változik. Ha elgondolkozol rajta, Te is találsz hasonló emlékeket, változásokat egy bizonyos dologgal kapcsolatban, a saját életedben :-) Átalakul a kapcsolatunk minősége az emberekkel, legyenek azok a családunk tagjai, barátok, ismerősök vagy idegenek, változik a munkánk, a munkahelyünk, a hozzáállásunk dolgokhoz, de változik az anyagi helyzetünk és sorolhatnám a végtelenségig. A világ felgyorsult, mindenki rohan, ezekre a változásokra fel kell készülnünk. Sokszor nem könnyű, mert ezek a változások egyre rövidebb idő alatt játszódnak le és nincs idő alkalmazkodni hozzájuk, így sokan bizonytalanná válnak.

Ezért érdemes rendszerben gondolkodni, rendszerben élni az életünket. A jól működő rendszerek adják meg azt a biztonságot, amelyek mentőövként szolgálnak a változások tengerében...

binary-1327492_640.jpg

Belegondoltál már, hogy mennyi rendszer vesz minket körül? Ilyen például egy autópálya rendszer. Egyszer kell jól megépíteni, utána már elég ellenőrizni, apróbb javításokat végrehajtani és hosszú ideig szolgálja az autósokat. Ha folyamatosan fejlesztik, akkor egyre több hasznot hoz, de ha elhanyagolják, akkor bizony csak a gond van vele. Tudsz még ilyet? Hmmm??? :-) Gondolj a saját testedre, szervezetedre! Mennyi rendszer van bennünk? Keringési rendszer, légzőrendszer, hormonrendszer, idegrendszer, emésztőrendszer... Oké, ez nem anatómia óra... :-) Nézzünk mást: csatorna rendszer, oktatási rendszer, maga az internet, cégek belső felépítési rendszere, az országok belső rendszere... Látod, mindenhol ott vannak. Körbevesznek minket a rendszerek, csak az nem mindegy, hogy a rendszer van értünk vagy mi vagyunk a rendszerért... !

Bármibe is fogsz az életed során, törekedj arra, hogy a rendszer legyen Érted! Érted? :-) Szeresd, ápold, tedd bele az energiádat és akkor hűen fog szolgálni. Gondolkodj el ezen pár pillanatra és rendezd az életed, tudod, rend a lelke mindennek :-)

Szeretettel:

Niki:)

 

 

Szólj hozzá

kismama hit elismerés rendszer megoldás akarat pozitív gondolkodás összefogás képesség lehetőség összetartás személyiségfejlődés SZERETET Nőknek segítő kapcsolatok