2016. jún 21.

Hogyan készül? - Faragott gyertya - Discovery

írta: CsitáriNiki
Hogyan készül? - Faragott gyertya - Discovery

Kilógni a sorból...

Van egy mondás, ami igazán megfogott. Tom Hopkinstól származik és így hangzik:

"Amikor eldöntöd, hogy bajnok leszel, megszűnsz átlagosnak lenni, mert az átlagember nem hoz ilyen döntést."

Nézd ezt a gyertyát. Nem átlagos. Nem olyan, mint a többi. Kilóg a sorból. Rengeteg munka van benne, így lett EGYEDI. Színe, mintázata, faragása egészen rendkívüli... Őt is viaszba mártották, így kezdődött. De aztán más lett, nem állt meg itt a fejlődése. Kivárta türelemmel, hogy több ideig tart, míg elkészül. Nem bánta, hogy több színt kap, mint az egyszínű gyertyák. Elviselte a kés okozta vágásokat. Minden egyes bemetszéssel egyre szebb lett. A végeredmény egészen fantasztikus.

Ilyen vagy TE is. Ember vagy, mint mindenki más. De nem mindegy, hogy megelégszel az átlagossal vagy felvállalod, hogy TE MÁS VAGY... Vállalod, hogy az Élet Rád vesse a színeit? Vagy elég a szürke? Vállalod a küzdelmet, ami sokszor padlóra küld, megsebez, de TE tudod, hogy MINDIG FEL TUDSZ ÁLLNI? Vagy az első ütés után kiszámolnak, mert feladod? Vállalod, hogy fényt viszel az éjszakába, eloszlatva a sötétséget?  

Buddha erről így szól:

"Egy gyertya mindaddig, amíg él, fényével eloszlatja a sötétséget."

Ne félj kilógni a sorból!!! :-)

Szeretettel:

Niki:)

Szólj hozzá

előítélet bátorság hit elismerés rendszer mondások megoldás akarat pozitív gondolkodás összefogás képesség lehetőség önbizalom elfogadás türelem hála összetartás személyiségfejlődés egyedi Buddha SZERETET segítő kapcsolatok másnak lenni kilógni a sorból